Plan een afspraak

Dermaplaning

Wat is Dermaplaning?

Dermaplaning is een cosmetische procedure waarbij een steriel chirurgisch scalpel wordt gebruikt om voorzichtig het oppervlak van de huid te behandelen, waarbij de buitenste laag dode huidcellen en fijne donshaartjes (ook wel peach fuzz genoemd) worden verwijderd. Het primaire doel van dermaplaning is het exfoliëren van de huid, wat resulteert in een gladdere en stralendere teint.

Hoe wordt de dermaplaning behandeling uitgevoerd?

De procedure wordt doorgaans uitgevoerd door onze erkende schoonheidspecialist. De huid wordt aangespannen en door middel van korte, snelle bewegingen met het scalpel worden de dode huidcellen en fijne haartjes verwijderd. Dermaplaning wordt vaak beschouwd als een niet-invasieve en relatief snelle manier om de textuur en het uiterlijk van de huid te verbeteren en is geheel pijnloos!

Deze exfoliatie techniek zorgt direct voor een zachte en stralende huid. Het is een prachtige behandeling om je make-up langer en mooier te laten zitten. Wij adviseren om de behandeling in een kuur te boeken tussen de 4 en 6 behandelingen met een tussen pauze van 4 weken.

Voordelen van dermaplaning kunnen zijn:

1. Verfijning van de Huidtextuur: Door de bovenste laag dode huidcellen te verwijderen, kan dermaplaning de huid gladder maken.

2. Verbeterde Opname van Producten: De procedure kan skincare-producten effectiever laten doordringen, omdat er geen barrière van dode huidcellen is.

3. Helderdere Teint: Dermaplaning kan helpen bij het onthullen van een stralender en egale teint.

4. Tijdelijke Haarverwijdering: Hoewel geen ontharingsmethode, kan dermaplaning tijdelijk fijne gezichtshaartjes verwijderen.

5. Verminderde Zichtbaarheid van Fijne Lijntjes: Sommige mensen melden dat dermaplaning fijne lijntjes en rimpels minder zichtbaar kan maken.

 

Goed om te weten over Dermaplaning

Het is belangrijk op te merken dat dermaplaning een oppervlakkige behandeling is en niet ingaat op diepere huidproblemen. Over het algemeen wordt het als veilig beschouwd voor de meeste huidtypes, maar mensen met bepaalde huidaandoeningen of actieve acne moeten voorafgaand aan de procedure overleggen met een huidverzorgingsprofessional. Bovendien is zonbescherming essentieel na dermaplaning om de nieuw blootgestelde huid te beschermen tegen mogelijke schade door de zon.

Wanneer kan ik GEEN dermaplaning behandeling laten uitvoeren

 • Als je huidkanker hebt of hebt gehad.
 • Als je antibiotica gebruikt.
 • Als je Roaccutane of Isotretinoïne gebruikt.
 • Binnen twee weken na een peeling-, microneedling- of botox/filler behandeling.
 • Als je een hydrocortisonen zalf gebruikt in je gezicht.
 • Als je een chemokuur ondergaat.
 • Als je last hebt van eczeem in je gezicht.
 • Als je actieve acne hebt in je gezicht.
 • Als je een koortslip hebt (actieve herpes).
 • Als je open wondjes in je gezicht hebt.
 • Als je huid rood verbrand is door de zon.
 • Als er infecties in je gezicht aanwezig zijn.
 • Bij actieve rosacea.

DERMAPLANING IN GOUDA

Woon jij in Gouda of omstreken als Bodegraven, Reeuwijk, Waddinxveen, Oudewater, Krimpenerwaard, Schoonhoven of Zuidplas? Boek dan je behandeling bij de beste Browbar en Beauty Clinic van Het Groene Hart! Midden in hartje Gouda aan de Lange Tiendeweg is onze salon gevestigd dus perfect om je behandeling te combineren met een heerlijk dagje shoppen! Boek je dermaplaning behandeling of loop een keer langs voor meer informatie!

 

Nazorg Dermaplaning

 1. Hydratatie met de Toskani Total Recovery Cream of Toskani Aquabalance
 2. 7 dagen geen directe zon blootstelling of gebruik zonnebank. Gebruik de eerste week elke 2 uur SPF50 bij blootstelling aan de zon
 3. de eerste week geen gebruik maken van agressieve producten zoals retinol, zuren, scrubben of peelings
 4. De eerste 24 uur niet de huid wassen met cleanere
 5. De eerste 24 uur geen make-up of gezichtverzorging
 6.  De eerste 24 uur niet zweten en geen intense fysieke activiteiten beoefenen
 7. Drink voldoende water
 8. Niet aan de huid trekken of krabben
 9. Gebruik milde reinigingsproducten

Veelgestelde vragen

Krijg ik stoppels van Dermaplaning?

Nee je krijgt geen stoppels, wij verwijderen de donshaartjes en geen dikkere haartjes. Van het verwijderen van donsharen met dermaplanen komen geen stoppels terug.

Krijg je meer haar terug na een dermaplaning behandeling?

Nee, je krijgt niet meer haar terug na het uitvoeren van de dermaplaning. Het is ook niet zo dat je minder donshaartjes terug krijgt. Je haartjes groeien langzaam weer terug volgens de haarcyclus.

Doet dermaplaning pijn?

Dermaplaning is geheel pijnloos! Wij beschadigen niet de eigen huid. Het klinkt misschien eng, maar het chirurgisch mesje wordt alleen op de oppervlakte van de huid aangebracht.

Mag je dermaplaning laten uitvoeren als je zwanger bent?

Ja, dermaplaning is een milde behandeling en is perfect voor de zwangere vrouwen. Wegens de hormonen ontstaan er vaak meer donsharen tijdens de zwangerschap en dat probleem kan verholpen worden bij het boeken van de dermaplan behandeling

Meld je aan voor nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze aanbiedingen en leukste nieuwtjes.

Meld je aan

© 2024 Alle rechten voorbehouden Refresh | Website powered by Donkeys & Co.